علی ابو رغیف در بحث ((روایاتی که به احمد الحسن اشاره می‌کند)) یکی از این روایات رو چنین بیان کرده است (میان آنها جوانی است که دو ساق او زرد است و اسمش احمد است) (١)


پاسخ:


با مراجعه به متن روایت که ابن شهر آشوب آن را در باب (اخباره بالمنایا و البلا یا والا عمال)آورده است آشکار می‌شود که غلامی نامش احمد است و ساقهای زرد رنگ دارد یکی از حاکمان ظالم در زمان فتنه بنی عباس است. ابن شهر آشوب رحمه‌الله علیه پس از بیان برخی سخنان حضرت _درباره آشوب های مملکت بنی عباس در خطبه لؤلؤیه_چنین می‌فرماید:

(و سخن آن حضرت در خطبه غراء که فرمودند :وای بر اهل زمین! آنگاه که بر منابرشان نام ملتجی و مستکفی خوانده شود و ملتجی در القاب ایشان شناخته نشده است، اما در صفات آنها که بیان کردیم، اورا با لقب متقی شناختم که به بنی حمدان پناه برده بود، سپس حضرت مردی از ربیعه را که اول نامش سین و میم است نام برده و به دنبال او فردی را که در اسمش دال و قاف است و ویژگی او و حکومتش را بیان کردند. سخن حضرت که فرمودند: در میان آنها جوانی با ساقهای قرمز است که نامش احمد است) (٢)از این رو برخی اعلام نیز درباره این فقره چنین فرموده اند:

(در روایت امیر مؤمنان علیه السلام در اخبار حماسه ها و حاکمانی که پس از ایشان می آید آمده است،و از آنها است جوانی را که دو ساق او زرد است و نامش احمد است. (٣)بنابراین غلامی که ساقهای زرد داشت، نام یکی از ظالمانی بوده که امیر مؤمنان علیه السلام بنابه نقلی پیش بینی او را کرده بود، اما ابو رغیف که مقید است هر نام را به احمد اسماعیل ربط دهد بی تامل و تنها با دیدن نام احمد در روایت آن را به امام خود منسوب کرده است بدون آنکه متوجه کلام فضاحت بار خودش باشد.

ناگفته نماند که عبد ارزاق دیراوی در پاسخ به برخی ردیه ها بر پیروان احمد اسماعیل که این رسوایی آنها را به نقل از برخی تالارهای گفتمان طرفدارهای او متذکر شده بود چنین نوشته است :

((چنین اشکالی رسوایی است، چون معروف است که اشکال به یک شی در صورتی صحیح است که به شکل رسمی مربوط به کسانی باشد که به آنها اشکال شده است و نشانه این رسمیت این است که در کتاب یا بیانیه ای صادر از دعوت مبارکه وجود داشته باشد، اما کلام تالارهای گفتمان بر احدی حجت نیست.)) (۴)ما همان مطلب را از کتب رسمی ایشان آورده ایم، پس رسوایی متوجه ایشان است نه دیگران.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

پاورقی :

(١)الطریق الی الدعوه الیمانیه، ص٢۶

(٢)المناقب،ج٢،ص١٠٨

(٣)نمازی شاهرودی، المستدرک سفینة البحار، ج۶ص٢٩٢

(۴)دعوه احمد الحسن هی الحق المبین ص١۴٩

کانال رسول ابلیس


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کرم های کامپیوتر Brian پنجره های آبی S-Channels agen poker online دامداران برتر مركز خدمات مشاوره اي طلوع زندگي به سوی عشق... نور رسام خرید عینک آفتابی زنانه و مردانه